erbi_golfbanen-7732.jpg

Slik ble det golf i Molde

Molde Golfklubb ble stiftet i 1990 etter initiativ fra Odd Roar Nesje. Golfbanen ligger i fantastiske naturomgivelser på Eikrem i Molde, 10 min med bil fra Molde sentrum. Banen er en fullverdig 9-hulls, par 72, konkurransebane, som sto ferdig i 2001. Klubben har egen PRO (golftrener) og nytt klubbhus med kafeteria og ProShop. Molde Golfklubb er en raskt voksende klubb, og vi ønsker nye medlemmer velkommen. 

Allerede midt på 50-tallet var noen entusiaster fra Molde, med Herleik Heramb-Aamot i spissen, igang med å etablere en enkel golfbane på Kvam. Etter et lengre opphold i Skottland hvor Aamot var blitt hekta på golfsporten, kom han tilbake med ideen om å starte en klubb i Molde. 
De inngikk en avtale med Ingeborg Møller på Kvam gård om bruk av arealer ved Mekelva, noe som senere ble akseptert av Bolsøy kommune.

For å illustrere hvor tidlig dette var, så eksisterte det kun 5 golfklubber i Norge på den tiden! Molde Golfklubb, som ble stiftet i 1990, var på det tidspunktet, klubb nr.46. på landsbasis.

Etter bygging ombygging av vannverket på Kvam hadde Bolsøy kommune stående en arbeidsbarakke i området ved Mekelva. Peter Fiskergård gikk i forhandlinger med kommunen og den som kjente han, visste at kommunen ikke hadde en sjanse. Avtalen ble at Bolsøy kommune sin kommuneingeniør Egil Paulsen som hadde minst like mye humoristisk sans som Fiskergård, gikk etter ”lange forhandlinger” med på en avtale der klubben fikk kjøpe ”huset” for 25 kroner. Imidlertid viste det seg at det lå en god del høvelig redskap under huset som klubben så seg stor nytte i.


 

erbi_hostpaagolfbanen-10.jpg

Golflauget

Golflauget er en løpende formalisert kronerulling som skal bidra til å realisere utvalgte baneprosjekter bestemt av deltakerne i lauget.


Bakgrunn
Molde golfklubb har høye driftskostnader for å kunne tilby våre medlemmer og våre gjester en best mulig opplevelse på banen. Dette inkluderer bl.a. heltidsansatt greenkeeper. Dette gjør at vi ikke alltid har tilgjengelige midler til andre gode og utviklende formål.


Hvem kan bli med i Golflauget?
Alle medlemmer i Molde golfklubb og næringslivet i Molderegionen kan være
deltakere i Golflauget. Først og fremst er Golflauget myntet på oss

 • som har en lidenskap for golf i Molde

 • som benytter oss av anlegget regelmessig

 • som ønsker en bedre golfbane

 • som har økonomi til å bidra litt ekstra utover ordinær årskontingent


Hva koster det?
Som deltaker i Golflauget i Molde golfklubb kan du velge å sette inn kr. 100,-, 200,- eller 300,- pr. måned til Golflaugets eget kontonummer: 4212.03.68189. Sett gjerne dette som fast overføring hver måned. Hvis det er ønskelig å sette inn hele årsbeløpet med en gang, så er det selvfølgelig helt greit. Da blir beløpene 1.200,- 2.400,- eller 3.600,- Det er ingen bindingstid på din deltakelse i Golflauget og alt er frivillig.

Hva skal pengene gå til – og hvem bestemmer?
Absolutt alle midlene på Golflaugets konto skal gå til utbedring og utvikling av golfanlegget på Eikrem. Ikke noe skal gå til drift, lønninger, etc.

Mulige prosjekter velges fra klubben og Greenkeepers langtidsplan for golfanlegget. De første prosjektene som står for tur i planen er:

 • Ferdigstille alle nye teesteder på banen

 • Utvide green på hull 1

 • Nytt vanningsanlegg

 • Utvide green på hull 9

Deltakerne i Golflauget har forslagsrett i langtidsplanen for anlegget og kan være med på å prioritere hvilke prosjekter som skal settes i gang med laugets midler. Styret og greenkeeper tar endelige beslutninger.

Deltakere i Golflauget vil bli kalt inn til egne samlinger.
Styret skal hvert år se på muligheten for å sette av i budsjettet like mye som Golflauget får inn. Minimum kr. 50.000,- maks kr. 100.000,- pr. år.

Greenkeeper, Astor Vevang, er leder av Golflauget.
Golflauget har egen e-postadresse som skal benyttes for all informasjon og tilbakemelding: golflauget@moldegolf.no.

Hvis jeg ønsker å bli med, hva gjør jeg?
Du sender en e-post til golflauget og forteller at du er med. Fortell også hvilket månedlig beløp du ønsker å bidra med.
Opprett en fast månedlig overføring til Golflaugets kontonummer : 4212 03 68189. Skriv navnet ditt i «informasjonsfeltet» for innbetalingen
Hvis du velger å avslutte bidragene, så send melding på e-post om dette.

Spørsmål og evt. avklaringer vil bli sendt ut på epost til alle deltakere i Golfluget.

Kontakt:
Astor Vevang
Greenkeeper i Molde Golfklubb – Leder i Golflauget
golflauget@moldegolf.no 
Tlf. 951 47 637 

 

erbi_hostpaagolfbanen-24.jpg
 

Slik kan du støtte oss

Kanskje kan du gi oss en verdifull ekstra støtte - uten å gjøre noe ekstra!

PROSJEKT TILHØRIGHET

Kjell Inge Røkkes selskap TRG ønsker i samarbeid med Molde Fotballklubb å bidra til økt aktivitet blant frivillige lag/foreninger og organisasjoner, og til økt engasjement og oppslutning på MFK sine hjemmekamper på Aker Stadion. TRG har lagt hele 25 millioner kroner i potten som de ønsker å dele ut til det frivillige i regionen. 

Ideen er enkel: Foreningen selger sesongkort på Aker Stadion og får tilført penger fra TRG for hvert solgte kort.

For privatpersoner

Som privatperson kan du kjøpe et sesongkort på Aker Stadion og støtte klubben i ditt hjerte,  uten at det koster deg en krone ekstra! Du kjøper sesongkort og gir beskjed om hvilken av klubbene i Prosjekt Tilhørighet du ønsker å støtte. Jo mer du bruker ditt kort, jo mer penger får klubben i ditt hjerte. Maks utbetaling er samme sum som du betalte for ditt sesongkort!

Les mer om sesongkort her. 

For foreninger

Alle frivillige lag og foreninger kan søke om å bli med i Prosjekt Tilhørighet. Ditt lag selger sesongkort på Aker Stadion til privatpersoner og bedrifter. Det er ikke noe krav til minimumskjøp og laget behøver ikke legge ut en krone ved salget. Transaksjonen skjer mellom MFK og sesongkortkjøperen, laget fungerer bare som en selger. To ganger i året gjøres det en avregning og det gjøres en utbetaling til laget. Utbetalingen er vektet ut fra hvor mye sesongkortene blir brukt. Maks utbetaling er pålydende sum av sesongkortet. Det lyder for godt til være sant, men det er ingen "liten skrift" i kontrakten.  

For mer info og søknad om å bli tatt opp i Prosjekt Tilhørighet, klikk her.

GRASROTANDELEN

Vi håper du vil gi din Grasrotandel fra Norsk Tipping til Molde Golfklubb! Hvis du har planer om å bli Lotto-millionær, kan du like gjerne gi Molde Golfklubb en liten støtte. Det går ikke utover innsatsen din i lotteriet, men Norsk Tipping betaler klubben noen kroner når du tipper.

Du kan støtte oss ved å registrere Molde Golfklubb som Grasrotmottaker på ditt tippekort/-konto. NB! Du må være over 18 år!

Grasrotandelen gir deg som tipper/spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer selvfølgelig at du støtter Molde Golfklubb :)

For å være grasrotgiver må du være kunde hos Norsk Tipping. Ved spill hos Norsk Tipping vil inntil 5 prosent av spillinnsatsen gå direkte til din grasrotmottaker, og hverken innsats, premie eller vinnersjanse reduseres. Grasrotandelen gjelder for alle Norsk Tippings spill, bortsett fra Flax, Extra og Belago.

 

Du kan bli grasrotgiver på en av følgende måter:

 • Via SMS, send «Grasrotandelen 980 697 223» til 2020 (uten anførselstegn). Dette nummeret er Molde Golfklubb sitt organisasjonsnummer og må være korrekt for at du skal gi støtten til oss.

 • mobilappen kan du også sette det opp ved å gå til «Min side» og velge «Grasrotmottaker». Der kan du søke opp Molde Golfklubb og knytte din grasrotandel til oss.

 • På Norsk Tipping sine nettsider kan du søke opp Molde Golfklubb, klikke «Tilknytt» og så følge instruksene.

 • Hos kommisjonæren på butikken, be denne søke opp og sette Molde Golfklubb som grasrotmottaker for deg på terminalen. Spør i butikken hvis du får problemer med å knytte deg til med noen av de andre alternativene.

NB! Det koster ingenting ekstra å støtte oss! 

EGON-DEALEN

Molde Golfklubb har en flott samarbeidsavtale med Egon i Molde. Klubben får 10% av omsetningen til Egon som blir handlet av medlemmer i Molde GK!

Alt du behøver å gjøre er å oppgi avtalenavnet som er Molde Golfklubb neste gang du skal spise eller bestille take away hos Egon i MoldeHar du med familien og skal spise middag på Egon eller bestiller take away og bruker kr. 1.000,- så får golfklubben kr. 100,-

Avtalen er gyldig for våre medlemmer med familie og våre samarbeidspartnere og den utløper i første omgang 20. oktober 2017, da blir avtalen evaluert. 

Her er link til Egons hjemmeside her i Molde: http://www.egon.no/restauranter/molde

Husk at alt som er på menyen også kan kjøpes som take away!

Prøv gjerne å bestill noe i løpet av uka og husk å oppgi avtalenavnet: Molde Golfklubb 

 

 

erbi_hostpaagolfbanen-13.jpg

Klubbmestere i Molde Golfklubb 

ÅrHerrerHerrer seniorHerrer juniorHerrer match
2017Adrian BarstenSteinar RoaldKristoffer Lund-
2016Erik BirkelandViggo Valseth--
2015Adrian BarstenDagfinn KleppenAdrian Tomren-
2014Bjørn Jarle KleppenDagfinn KleppeAdrian Tomren-
2013Elias Hustad BirkelandDagfinn KleppeElias Hustad Birkeland-
2012Elias Hustad BirkelandDagfinn KleppeElias Hustad Birkeland-
2011Bjørn Jarle KleppenPer Jacob BjørnåAdrian Barsten-
2010Bjørn Jarle KleppenSvein SørensenElias Hustad Birkeland-
2009Thor GimnæsSvein SørensenLars HurlenTorstein Brevik
2008Bjørn Jarle KleppenSvein SørensenErik Hustad BirkelandSteinar Roald
2007Bjørn Jarle KleppenSvein SørensenHenrik Lervåg LinnesUlrik Pedersen
2006Bjørn Jarle KleppenSvein SørensenJon N. ØdegårdBjørn Jarle Kleppen
2005Ulrik PedersenBjørn FostervollHenrik Lervåg LinnesUlrik Pedersen
2004Bjørn Jarle KleppenSvein SørensenJon N. ØdegårdBjørn Jarle Kleppen
2003Bjørn Jarle KleppenSvein SørensenKristoffer TokleThomas Lyth
2002Henning LundSvein SørensenStefan FollandSvein Sørensen
2001Ulrik PedersenOdd Roar NesjeStefan Folland-
2000Ulrik PedersenOdd Roar NesjeJan Erik RødUlrik Pedersen
1999Anders NielsenOdd Roar Nesje-Anders Husby
1998Anders NielsenOdd Roar NesjeAnders HusbyOdd Roar Nesje
1997Frode GjerdeOdd Roar NesjeAnders HusbyBjørn Jarle Kleppen
1996Ulrik PedersenOdd Roar NesjeKristian Kristoffersen-
1995Anders NielsenOdd Roar Nesje--
1994Anders Nielsen---
1993Bjørn Jarle Kleppen---
1992Odd Roar Nesje---
 
ÅrDamerDamer seniorDamer juniorDamer match
2017Heidi Post---
2016Vipavee Niamcham---
2015-Laila Vikhagen--
2014-Heidi Post--
2013Anna Hustad Birkeland---
2012Laila Vikhagen---
2011Heidi Post---
2010Laila Vikhagen-Anna Hustad BirkelandAnna Hustad Birkeland
2009Laila Vikhagen--Laila Vikhagen
2008Heidi Post-Marie Kristine LarsenMay Britt Morewood (1)
2007Heidi PostTove ÅbelvoldMarie Kristine LarsenHeidi Post
2006Tove ÅbelvoldTove ÅbelvoldMarie Kristine LarsenHeidi Post
2005Grete NaastadGrete Naastad-Synnøve Myhre
2004Grete NaastadGrete Naastad-Tove Åbelvold
2003Grete NaastadGrete Naastad-Grete Naastad
2002Grete N. MoeTove Åbelvold--
2001Karianne BrudesethIngrid HugnesKaia Bjørnå-
2000Heidi NielsenIngrid Hugnes--
1999Heidi NielsenIngrid Hugnes--
1998Heidi NielsenIngrid Hugnes--
1997Heidi NielsenIngrid Hugnes--
1996Heidi NielsenIngrid Hugnes--
1995Heidi Nielsen---
1994Heidi Nielsen---
1993Heidi Nielsen---

(1) det ble spilt stableford i 2009.

 Æresmedlemmer

Molde Golfklubb har fire æresmedlemmer, som takk for eksepsjonell innsats for klubben gjennom mange, mange år.

 
Odd Roar Lange

Odd Roar Nesje

Æresmedlem fra 09.09.2000

Grunnlegger av klubben, og var helt sentral i etablering av banen på Eikrem. Medlem nr. 1 i klubben.

Bjarne Fagerlie portrett resized.jpg

Bjarne Fagerli

Æresmedlem fra 12.12.2007

Formann i klubben i en årrekke, og en ivrig ildsjel som hjalp klubben på beina.

Ove Kristian Skavnes portrett resized.jpg

Ove Kristian Skavenes

Æresmedlem fra 11.09.2010

Ove var både ansatt og frivillig som greenkeeper for klubben i ulike perioder, og gjorde en stor innsats for å oppgradere banen.

Asbjørn Moe portrett resized.jpg

Asbjørn Moe

Æresmedlem fra 11.09.2010

Asbjørn har nesten bodd på Eikrem til tider. Han har hjulpet til med alt som kan gjøres i klubben gjennom en rekke verv i mange år.

 

erbi_hostpaagolfbanen-18.jpg
 

Styret i Molde Golfklubb

Klubbens styre består av:

Knut Sverre Berge - Styreleder

Dyre Halse - Nestleder

Tone Åbelvold - Styremedlem

Odd Einar Gussiaas - Styremedlem

Arnfinn Bringslid - Styremedlem

Hanne Buch Sporsheim - Varamedlem

Viggo Valseth - Varamedlem

 

 
 

Klubbens lover

I tråd med NIFs bestemmelser for idrettslag og foreninger, har Molde Golfklubb et sett med lover som regulerer klubbens aktivitet.

Klubbens lover kan du lese HER.